מסחר בשוק ההון – איך מתחילים?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]איך אפשר לאתר מניה מעניינת להשקעה? מהן דרכי הפעולה האפשריות בשוק ההון? האם כל אחד יכול לפתח מיומנויות של מנהל השקעות, ולסחור בעצמו?

דרכי הפעולה העיקריות בשוק ההון

שוק ההון מציע דרכי פעולה רבות ומגוונות. החל מפעילות ישירה במניות, כלומר קניה ומכירה של מניות ספציפיות, דרך שוק אגרות החוב, המשך לעולם החוזים העתידיים – Futures, וכלה במכשירים פיננסיים מגוונים – קרנות נאמנות, קרנות סל ו-ETF.

פעילות בשוק ההון – קודם לימודים!

קשה להיכנס לכל תחום בלי לדעת את הכלים הבסיסיים. אין ספק שגם משפטים או שפת תכנות אפשר ללמוד לבד. אבל זה הרבה יותר קשה, זה ייקח זמן רב הרבה יותר, וידרוש ממך לעשות בעצמך את כל הטעויות שלך לבד, ולזה יש עלויות, יש שכר לימוד לא מבוטל.

שורט short - מסחר בשוק ההון
העולם נגיש לנו בכף היד, ומאפשר לנו באמצעים נגישים, חינמיים לגמרי לסרוק את אוקיאנוס המניות השונות, בהתאם לדרכי הפעולה שאנו רוצים. צריך להיכנס לעולם הזה בכביש הראשי, להגיע דרך לימודים בפסגות זו הדרך הראשית. ללמוד מהמומחים, אלה שבעצמם סוחרים בכל האפיקים השונים, ומכירים את השוק על בוריו. הם ילמדו אותך בדיוק מה צריך לעשות, ומאיזה טעויות להימנע.

אפשר להוסיף לזה כלים להתנהלות בשוק ההון, לנהל את האחזקות שלך, לנתח גרפים, ואז אתה מבין שבשוק ההון יש כלים נפלאים, שמקפיצים אותך לרמה של מנהל השקעות מקצועי, ויאפשרו לך לנצל את הידע שתרכוש, כדי להפיק ממנו את המקסימום.

תהליכי קבלת החלטות השקעה במניות הן מגוונות, וכוללות כמה דרכי הסתכלות. כך למשל, אפשר להסתכל דרך הנתונים של החברות השונות, ופרמטרים הקשורים לחברות האלה, ואפשר להסתכל על השקעה דרך גרף המניה. אפשר לבחון השקעות לטווחי זמן של ימים, שבועות וחודשים, ואפשר לבחון השקעה לטווחים של דקות ושעות. כל המאפיינים האלה דורשים דרכי פעולה ספציפיות, מאפיינים ספציפיים, רמות משמעות שונות, וכלים שונים. כל אלה צריך ללמוד, לפני שנכנסים לעניינים.

לדעת הכל על שוק ההון, מסחר במניות, אגרות חוב והשקעות – בואו ללימודי שוק ההון במכללת פסגות>>>

שוק ההון זה לא רק מניות

תתפלא, אבל יש עוד דברים בשוק ההון. יש עוד כלי השקעה ששווה להכיר. למשל קרנות נאמנות, או קרנות סל, בין אם בארץ או בחו"ל (נקרא ETF בחו"ל). הקרנות האלה מאפשרות לך חשיפה לתחומים שקשה לך לנתח, או קשה לסחור בהם.

למשל אם אתה חושב שמניות בבורסת טוקיו מעניינות, אתה יכול לקנות ETF שמשקיע במניות בבורסת טוקיו. או למשל, אם אתה מעוניין להיחשף לתחומים שקשה לנתח, כמו למשל תחום הרכבים החשמליים, או תחומים אחרים, שמאופיינים ברמת תנודתיות גבוהה במניות שלהם, ובקושי מסוים לנתח את החברות שפעילות בתחום.

לצורך כך, יש אפשרויות השקעה מגוונות, ועקיפות, להיחשף לתחומים רבים נוספים. לימודי שוק ההון, יסייעו לך להכיר את המכשירים האלה, להבין מה לדעת לגביהם, כי כמו כל דבר, גם כאן צריך להכיר – מה העלויות, במה הן משקיעות, מה רמת הפיזור ועוד ועוד.

פרקטיקה, ניסיון והתמקצעות

בלי פרקטיקה, בלי ליווי של סוחרים לפעולות שלך, בלי ללמוד על עצמך זה לא ילך. צריך לקבל לא רק את הכלים לפעילות בשוק ההון, אלא גם את ההתנסות המעשית, וליווי של סוחרים. צריך לדבר על ההיבטים הפסיכולוגיים, איך מתמודדים עם הקושי הפסיכולוגי במסחר.

צריך לדעת ולהכיר את כללי הברזל לניהול פיננסי, איך מנהלים פוזיציה, מתי ממשים מניה לרווח, ומתי קוטעים הפסדים. את כל הכללים האלה צריך ללמוד מהמומחים, ממי שעושה את זה כל הזמן, ורוצה לתת את הידע הרלבנטי. כל אלה מעניקים הצוות של פסגות.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]



יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

דילוג לתוכן