איך לזהות הזדמנות עסקית?
מה הופך הזדמנות עסקית להזדמנות טובה שאסור לכם לפספס? מהם המוקשים העלולים להפיל כל הזדמנות עסקית טובה? כיצד תוכלו לאתר וליצור לעצמכם הזדמנויות עסקיות ומהי החשיבות הנלווית לעריכת הסכמים וחוזים לצורך מימושה של ההזדמנות העסקית הטובה הנקרית בדרככם? על הזדמנויות עסקיות ויכולות הזיהוי שלהן בכתבה שלפניכם.
במידה ותעיינו באוטוביוגרפיות של אנשי העסקים המצליחים ומייסדי החברות המשפיעות ביותר על אורח חיינו המודרני, קרוב לוודאי שתופתעו לגלות שחלק גדול מההזדמנויות העסקיות אשר הופיעו בדרכו של איש העסקים המצליח או מייסד החברה המשפיעה, צצו להן באופן פתאומי וללא כל התרעה או מוקדמת או סימנים מקדימים. לפיכך, ניתן להסיק ולהבין שמה שהופך איש עסקים מצליח לכזה, טמון בעיקר ביכולותיו האישיות לזהות ולאתר הזדמנויות עסקיות טובות ולממש אותן על הצד הטוב ביותר.
כבר טענו חכמינו בעבר (חז"ל) ש-"מהירות היא חצי מזל", ואם נקביל את הטענה לעולם העסקי של ימינו הרי שזיהוי ההזדמנות העסקית הטובה היא החצי הראשון בדרך להצלחה ואילו החצי השני טמון ביכולות הביצוע ומימוש ההזדמנות בפועל. בסרט "המייסד" המספר את סיפורו של מייסד תאגיד הענק מקדונלד'ס, מתרחש רגע מחולל שינוי בזמן שיועץ עסקי מבהיר למייסד מקדונלד'ס שהוא למעשה לא עוסק בעסקי מכירת המבורגרים אלא בעסקי הנדל"ן.
ברגע זה המייסד מבין את ההזדמנות העסקית הניצבת בפניו ופועל בכל כוחו ומרצו להפיכת מקדונלד'ס למה שהיא כיום: רשת ההמבורגרים הגדולה ביותר בעולם עם עשרות אלפי סניפים בכל נקודה ונקודה על פני כדור הארץ.
אז מה הופך הזדמנות עסקית להזדמנות טובה שאסור לכם לפספס?
כל אדם העוסק בסוג של יזמות עסקית כזו או אחרת, יודע שעל מנת לקדם את מיזמיו ולהפוך אותם לסיפור הצלחה הוא נדרש לשני תנאים בסיסיים: האחד, MARKETING (שוק ביקוש) והשני PRODUCT (מוצר חיוני המותאם לצרכי השוק). בטווח שבין שני התנאים הנ"ל, עלולים לצוץ מספר רב של הזדמנויות עסקיות אשר אינן בהכרח קשורות לסוג המיזם בו הוא עסוק. במקרים אלו, חשוב ומומלץ להסתייע במספר קווים מנחים באמצעותם מומלץ לבחון כל הזדמנות עסקית לגופה בהתאם למספר שאלות קצרות עליהן תדרשו לתת מענה מקיף וממצה. שאלות אלו כוללות בין היתר:
- מה טומנת בחובה ההזדמנות העסקית והאם היא טומנת בחובה תועלות רווח אותן תוכלו לממש בטווח הקצר, הבינוני והארוך?
- מהו הסיכון הטמון במימושה של ההזדמנות העסקית והאם אתם מוכנים ליטול על עצמכם את האחריות במקרה של הפסד?
- האם קיימות חלופות שונות למימוש הזדמנות העסקית הניצבת בפניכם ובמידה וכן מה כל חלופה דורשת מכם?
- האם אתם מוכנים להקדיש את חייכם לטובת קידומה של ההזדמנות העסקית הנקרית בדרכם?
- האם אתם מיומנים מספיק על מנת להוציא לפועל את ההזדמנות העסקית ולנהל אותה בחוכמה ותבונה?
- האם ההזדמנות העסקית הנקרית בדרכם מצליחה לעורר בכם שאר רוח והשראה ועד כמה היא מעניינת ומאתגרת אתכם?
- מהן "תחושות הבטן" אותן אתם חווים בנוגע להזדמנות העסקית הנקרית בדרככם והאם הקול הפנימי והאינסטינקט העסקי שלכם נותנים לכם "אור ירוק" או "אור אדום" בכל הנוגע לקידום ההזדמנות העסקית ומימושה בפועל?
שאלות מנחות אלו יוכלו לסייע גם לכם לבצע סקירה מקיפה ועניינית של כל אחת מההזדמנויות העסקיות הנקרות בדרכם ואין זה משנה אם ההזדמנות העסקית קשורה באופן ישיר או עקיף לתחום עיסוקכם או המיזם העסקי אותו אתם מנסים לקדם בימים אלו ממש.
בכל אותם מקרים בהם המענה המקיף והיסודי שלכם לגבי כל השאלות המנחות המופיעות לעיל, מכוון אתכם למימושה של ההזדמנות העסקית כאן ועכשיו, חשוב שתסגלו לעצמכם יכולות ביצוע גבוהות ולכן מומלץ לפעול לטובת כתיבת תוכנית עסקית המקיפה בתוכה את כל ההיבטים הנדרשים לצרכי מימוש ההזדמנות העסקית בפועל.
שימו לב: במקרים מסוימים, לאחר כתיבת התכנית העסקית, תגיעו למסקנה שההזדמנות העסקית איננה טומנת בחובה את כל התועלות אותן ראיתן בתחילה ובמקרים אלו אנו ממליצים לכם לומר "לא" ולפעול לאיתור ההזדמנות העסקית הבאה שלכם.
מהם המוקשים העלולים להפיל כל הזדמנות עסקית טובה?
בפני כל אדם העסוק בשאלה איך פותחים עסק או מקדמים מיזם עסקי כזה או אחר, ניצבות לא מעט משימות אותן הוא נדרש לבצע על מנת לבחון את הכדאיות הכלכלית הנלווית למיזם העסקי או בית העסק אותו הוא מעוניין לפתוח. במקביל, פתיחת בית העסק ותפעול מיזמים מלווים במוטיבציה מוגברת המסייעת לאותו אדם להתמודד עם כל האתגרים והקשיים הניצבים בפניו לצורך הגשמת חלום העסקי.
בחלק גדול מהמקרים, ההתלהבות והמוטיבציה הראשונית הנלווית לפתיחת עסקים ותפעול מיזמים עסקיים, הולכת ונשחקת עם הזמן ולמעשה המטלות היומיומיות הקשורות לניהול ותפעול בית העסק הולכים ומתרבים והם באים על חשבון זמן לצרכי קידום חזון העסק. במקרים אלו, אנו ממליצים לכם להסתייע בשירותי ייעוץ עסקי ולהצטרף לקורסים והכשרות שונות הקשורות לעולם העסקי וזאת על מנת לעשות כל שביכולתכם על מנת להמשיך לפעול, לקדם ולהוביל את עסקיכם למקום אליו אתם שואפים ועליו אתם חולמים.
בכל הנוגע להזדמנויות עסקיות הנקרות בדרכם, חשוב שתזהו מראש את "המוקשים" השונים העלולים להפיל כל הזדמנות עסקית. מוקשים אלו כוללים בין היתר את הידע התיאורטי והמעשי העומד לרשותכם בכל הנוגע לניהול עסקים ומיזמים עסקיים, הידע המקצועי העומד לרשותכם בכל הנוגע לתחום העסקי של ההזדמנות העסקית (אף על פי שבמקרים מסוימים שאינכם חייבים להגיע מהתחום על מנת ליזום ולהוביל בו), זהות השותפים שלכם למימוש ההזדמנות העסקית ומוקשים נוספים אותם מומלץ לבחון ביסודיות.
שימו לב: במידה ואתם עומדים לממש הזדמנות עסקית כזו או אחרת במסגרת יצירת שותפויות מכל סוג, חשוב שתעגנו הסכם חוזי אל מול השותפים. לצורך כך חשוב להיוועץ עם יועץ עסקי ועורך דין לדיני חוזים.
כיצד תוכלו לאתר וליצור לעצמכם הזדמנויות עסקיות?
כיום, כל אחד ואחת מבינינו יכול לייצר לעצמו "רשת" של קשרים עסקיים באמצעות רשת האינטרנט המהווה פלטפורמה אידיאלית ליצירת קשרים עסקיים וקידום רעיונות עסקיים כאלו ואחרים. אך גם מחוץ למרחבי הרשת, חשוב שתקיפו את עצמכם באנשי עסקים ויזמים עסקיים ותקדישו זמן איכות לטובת יצירת קשרים עסקיים עם הסביבה העסקית הקרובה אליכם מבחינה גיאוגרפית.
בנוסף, אנו ממליצים לכל אחד ואחת מביניכם לפנות זמן פנוי (מדי שבוע באופן קבוע) לטובת העלאת רעיונות לקידום מיזמיו ועסקיו השונים. חשוב שתקדישו זמן קבוע ורציף לטובת העניין ובמהלך פרק זמן זה שבו מול דף נייר ורשמו לעצמכם רעיונות שונים באמצעותם תוכלו לקדם את עסקיכם.
תוכלו לצרף לצורך העניין בן משפחה או אדם קרוב אליכם בו אתם נותנים אמון מלא ומוחלט ויחד עימם להעלות רעיונות שונים לקידום העסק.
חלק מהרעיונות עלולים להבשיל לכדי הזדמנות עסקית אותה חשוב לזהות ואותה חשוב לממש באופן מיידי ועל הצד הטוב ביותר מבחינתכם.
דרך חכמה ונהדרת להכיר את העולם העסקי ועולם היזמות, היא ליצור הזדמנות עסקית של מכללת פסגות. בקורס תיהנו הן מתכנים חשובים, היכרות מלאה עם עולם היזמות והן מהתנסות מעשית שהיא כה חשובה ובעצם הופכת את הקורס ל "עבודה בשטח".
על מנת לזהות הזדמנויות עסקיות בעלות פוטנציאל ממשי להצלחה, אנו ממליצים לכם לבחון לא מה הולך בשוק אלא מה חסר בשוק בו אתם פועלים. זכרו תמיד ששני התנאים הבסיסיים להצלחה בעולם העסקי הוא השוק והמוצר ולכן מומלץ לזהות מוצרים או שירותים המותאמים לצרכי השוק ובעיקר למה שחסר בו ולא למה שכבר קיים בו.
לפרטים על לימודי שוק ההון ומיטב הקורסים למסחר בשוק ההון לחצו כאן עכשיו >>>