רצועות בולינגר – כיצד נשלב עם אינדיקטורים אחרים?

בולינגר שילב בין סטטיסטיקה וממוצעים נעים


הוא לוקח ממוצע נע, בד"כ ל-20 יום וסביב הממוצע נשרטט שתי רצועות אחת מלמעלה ואחת מלמטה במרחק ± שתי סטיות תקן כל הזמן. הרעיון הוא שמבחינה סטטיסטית ברוב המקרים המניה צריכה להיות בתחום של ± 2 סטיות תקן, ומבחינה סטטיסטית המניה צריכה להיות בתחום הזה. כשמניה מגיעה לגבול התחתון אז מבחינה סטטיסטית אין כמעט סיכוי שהיא תמשיך לרדת, ואז קונים בתחתון ומוכרים בעליון.
אבל, בולינגר עצמו לא התכוון שהאינדיקאטור יהיה אינדיקאטור יחיד. יש לשלבו עם אינדיקאטורים אחרים, רמות תמיכה והתנגדות. בנוסף, יש מצבים בהם הרצועות נפרצות. לפי הרצועות זה סימן שיש משהו חריג בכיוון הפריצה. אבל יש מצבים שהמניה הולכת ליד רצועה עליונה או תחתונה.
קורס ניהול תיק השקעות עצמאי במכללת פסגות>>>
אם מניה נסחרת בין הממוצע לרצועה עליונה, זה אינדיקציה לכך שהמגמה חזקה. ואם המניה במשך תקופה היא הייתה בחצי העליון ועוברת לזיגזג בין הממוצע הנע לשתי הרצועות, זה אינדיקציה להיחלשות המגמה.
באופציות חלק גדול מהמסחר הוא על סטיית תקן, והמרחק בין הרצועות נותן אינדיקציה על סטיית התקן, ואפשר להוסיף אינדיקאטור של המרחק בין הרצועות. אם האינדיקאטור יראה שהמרחק בשיא, אני אהיה יותר בעד כתיבת אופציות כי מכאן יש סיכוי שהסטיית תקן תלך ותרד.
איך סוחרים עם רצועות בולינגר: מסתכלים עליו יחד עם הגרף, ואז כדאי לראות היכן המניה נראית מבחינה סטטיסטית אם בקצה תחום סטיות התקן או באמצע.

המכללה עוסקת בלימודי שוק ההון ומסחר בלבד, אינה מספקת שירותי ייעוץ השקעות כהגדרתם בחוק, ואינה בעלת רישיון מכוח החוק. יודגש: מבזקי המידע והשיעורים בחדרי המסחר כוללים נתונים כלליים אודות אירועים בשוק ההון, ואינם מתיימרים להוות תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של אדם מסוים


יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

דילוג לתוכן